Even voorstellen...

Wij zijn Jan-Willem & Erica Puttenstein en we werken vanaf medio 2019 in Kikori voor de organisatie Gulf Christian Services. Erica zal er als arts gaan werken in Kikori Hospital en Jan-Willem zal deel gaan uitmaken van het projectteam dat het ziekenhuis gaat upgraden. Ook helpen we mee met de fondswerving voor het toekomstige vrouwencentrum in Kikori.

 

Achtergrond

Hoewel we beide zijn geboren en getogen in het Veluwse Wezep, hebben we elkaar pas leren kennen tijdens onze studententijd in Groningen. Erica heeft er Geneeskunde gestudeerd en Jan-Willem Biomedical Engineering. Sinds september 2017 zijn we getrouwd en we wonen nog steeds in onze studentenstad. Erica werkt tot aan ons vertrek als arts op de spoedeisende hulp en Jan-Willem werkt bij een kleine farmaceutische startup.

 

Verlangen

Samen zijn we op veel bijzondere plekken geweest en we houden van nieuwe avonturen. Al langere tijd hebben we het verlangen om een nieuw avontuur aan te gaan ergens op de wereld en daar onze naaste te helpen met de talenten die we van God hebben gekregen. We zijn met Gulf Christian Services in contact gekomen, nadat we via social media een filmpje zagen waarin vrijwilligers werden gezocht. We kijken er naar uit om in Kikori te gaan werken. We hopen ons steentje bij te kunnen dragen met onze professies als arts en ingenieur en daarnaast hopen we de lokale bevolking ook te kunnen dienen met de andere talenten die we hebben gekregen. We verwachten bovendien veel te mogen leren van de inwoners, collega’s, patiënten en omstandigheden in Kikori.

 

Uitzending

De wijkgemeente Martinikerk is onze thuisgemeente in Groningen van waaruit we worden uitgezonden. Ze zal ons tijdens ons verblijf in Kikori geestelijk en praktisch ondersteunen. Onze gemeente in Groningen is erg geïnteresseerd in het leven en de mensen in Papoea-Nieuw-Guinea. We hopen dat er door deze uitzending een stukje verbondenheid mag ontstaan tussen Groningen en Kikori, en dat we door deze verbinding van elkaar mogen leren.

 

Updates

Verhalen over onze belevenissen en over de situatie in Kikori zullen we met jullie delen middels onze blog. Al onze verhalen kun je lezen op onze blog: https://ourjunglebook.home.blog/

 

Vrouwencentrum

Door andere betrokkenen is er een plan gemaakt voor de bouw van een vrouwencentrum in Kikori. Papoea-Nieuw-Guinea kent de hoogste geweldcijfers tegen vrouwen in de wereld. Ook in Kikori is huiselijk en seksueel geweld aan de orde van de dag. Vrouwen hebben amper toegang tot onderwijs en persoonlijke ontwikkeling waardoor een afhankelijke positie ontstaat waaruit moeilijk te ontsnappen valt. Momenteel zijn er in Kikori geen voorzieningen om deze vicieuze cirkel van geweld en onderdrukking van vrouwen te doorbreken en daarom is het plan voor de bouw van een vrouwencentrum ontstaan.

Bekijk het project Vrouwencentrum >

 

Doneer aan dit doel via iDeal

Donaties lopen via stichting Khuska met als voordeel dat zij een ANBI-status heeft. Donaties zullen voor 100% doorstromen naar de bouw van het vrouwencentrum.

Doneer aan het project Vrouwencentrum >

 

Translate »