Happy New Year!

De oliebollen actie was met 1000+ oliebollen een groot succes. In totaal is het geweldige bedrag van 1450 euro opgehaald. Ontzettend bedankt voor jullie betrokkenheid! We hebben genoten van de smulfoto’s en zelf ook de olie op het vuur gezet. Over een maand beginnen 6 vrouwen aan het naaischool programma. Ze kunnen niet wachten!

De grote watertank, gesponsord door de oliebollenactie van vorig jaar, is vorige week feestelijk geopend. De installatie, met bouw van een mooi afdak, heeft blijkbaar een jaar geduurd. Maar dat mocht de pret niet drukken. De eerste slokken water staan op film, om kippenvel van te krijgen:  (vanaf 2:30).Danielle en Gijs zijn samen een weekendje geweest naar een bergdorpje. Bepakt en bezakt (Gijs in de draagzak op de buik en een tas met kampeerspullen op de rug) begonnen we aan de klim. Het werd een echt avontuur toen het goot van de regen, het pad veranderde in een modder glijbaan en Gijs een bloedzuiger in z’n oog had. Maar zwemmen onder een robuuste waterval maakte alles goed. Ook zijn ze samen naar een vrouwenconferentie geweest. Ongelofelijk mooi om te zien hoe God aan het werk is. En Gijs? Hij genoot van alle aandacht en aaien over z’n bol.

Jasper en Noor hebben het ziekenhuis bewaakt. Zo had een 8-jarige jongen zijn voet ernstig verwond. Om het bloeden te stoppen bonden zijn ouders de voet af. Helaas was het 5 dagen peddelen naar het ziekenhuis. De voet was niet te redden en amputatie was onoverkomelijk. Een dramatisch gevolg van slechte zorgdekking in onze provincie.
Het voelt dan alsof onze provincie nog een lange weg te gaan heeft, maar we zien ook de vooruitgang. Het ziekenhuis groeit, we bereiken steeds meer mensen met betere zorg. Daar zijn we God dankbaar voor!

Groet,
de Dijkemaatjes.

kapuna-in-ontwikkeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »