Het aftellen is begonnen!

De tijd vliegt! Het ziekenhuis ligt weer vol na een rustige periode rond kerst. Naast het medische werk hebben we ook wat leuke zij-projecten gedaan. Een hoogtepunt was het organiseren van een Marriage-course. Een uitdaging want praten over intimiteit is hier taboe. Zes stellen hebben het aangedurfd. Op de laatste avond lazen we elkaar een liefdesbrief voor op het strand. Grandioos! Ook de mannenavond “Donuts and Delivery” (de lokale tegenhanger van de “Bevallen met Bitterballen” cursus) was onvergetelijk taboedoorbrekend en erg lachen.

De Nederlandse schaats foto’s (geweldig!) compenseren we met ijs-eet foto’s van Noor. Ze is al zo groot geworden! Laatst vroeg ze midden in de nacht om … iets onverstaanbaars. Ze bleef het herhalen en rende naar de grote bananentros op de veranda. Ze bleek om een banaan te vragen in een lokale taal. Wat een jungle meisje!

Onze kleine Tarzan in de buik doet het goed; bijna 31 weken nu. Elke maand gaat Danielle naar het ziekenhuis voor een verloskundige check. Gezellig met alle zwangere vrouwen op het houten bankje. Een nadeel van zwanger zijn: extra bezoekje aan de wc ‘s nachts. Helemaal toen Danielle op een slang stond! Gelukkig een onschuldige slang.

We vertrekken volgende week naar Nederland: een vijf dagen durende reis. Wat hebben we zin om iedereen weer te zien! Momenteel wordt er gejaagd in het woud op een feestvarken; Kapuna laat nooit een reden voor een feestje voorbij gaan. In Nederland gaan we weer op ons oude vertrouwde plekje wonen, op een scheepje in de haven van Rotterdam.

Bidden jullie mee voor onze reis?

Groet,
de Dijkemaatjes.

kapuna-in-ontwikkeling

3 Comments

 1. David
  23 februari 2021
  Beantwoorden

  Leuk om te lezen wat jullie allemaal organiseren! Fijne reis terug!

 2. Marjoke
  9 maart 2021
  Beantwoorden

  Fijn dat jullie een poosje terug zijn in NL. Geniet ervan om jullie familie en vrienden te ontmoeten. Succes met de laatste loodjes van de zwangerschap! Nog steeds leuk om jullie via de blogs te blijven volgen!

 3. Anoniem
  11 maart 2021
  Beantwoorden

  Succes met je werk in de “oost”. Kan me voorstellen wat het is om in de topics welzijnswerk te verrichten ónder de locals. ik deed dit nl. 7 jr. Lang in “west”
  Groet je laarzenleverancier uit
  Drachten
  Frank v Dijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »