Independence Day

Feest in Kapuna om Independence Day! Een vijfdaags vol programma met wedstrijdje kokosnoot schrapen, geitenrace en traditionele dans. De community werd gehuld in traditionele kledij en geweldige decoratie (en een boel smienck). Wat een cultuurdoop!

Iedereen is zo trots op de onafhankelijkheid. Desondanks werd er gediscussieerd over hoe veel beter we af zijn sindsdien. Het land heeft met een aantal dingen grote moeite, waaronder “Law and Order”. Dat hebben we afgelopen weken ook echt ervaren in Kapuna.

Kapuna was betrokken bij een ongeluk met een boot. De andere partij was zo boos dat onze schippers in paniek gevlucht zijn naar huis. Binnen een uur stond er een boze menigte voor het ziekenhuis, zwaaiend met speren en kapmessen, op zoek naar wraak. Onze oppas kwam met haar zoon schuilen in ons huis, bang voor het dreigende geweld. De narigheid is dat iedereen relatief ongestraft zelf voor rechter kan spelen. Gelukkig suste de boel snel.

Een geweldig initiatief in Kapuna is GESI, waar Daniëlle ook onderdeel van is. Ze zetten zich in voor mensenrechten en proberen politie weer dichter bij huis te brengen. Zo kunnen we volgend jaar weer samen dansen om de onafhankelijkheid!

Groet,
de Dijkemaatjes.

kapuna-in-ontwikkeling

1 Comment

  1. Mirjam van Lagen
    6 oktober 2020
    Beantwoorden

    Wat ziet dat er mooi uit!
    Fijn dat jullie dat mogen helpen en dienen. Gods zegen toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »