‘Lock down’

Corona virus leek letterlijk en figuurlijk ver van ons vandaan. Tot een week geleden had bijna nog niemand in Kapuna over Corona gehoord, want door de beperkte internet verbinding gaat veel nieuws aan ons voorbij. Nu is het Corona virus in Kapuna ook het onderwerp van gesprek. Van de Nederlandse ambassade kregen we het advies: keer terug nu het nog kan. Even hebben we nagedacht om terug te keren naar Nederland, maar we blijven toch!

Juist nu is de vraag naar ons werk groter dan ooit. We voelen ons geroepen om te blijven. In de ochtend dat we moesten beslissen of we mee gingen op de boot naar de hoofdstad lazen we het volgende stukje tekst:

‘Dus sluit vriendschap met wat je te wachten staat; omarm het, aanvaard het, verzet je er niet tegen, verandering hoort niet alleen bij het leven, verandering is een noodzakelijk onderdeel van Gods strategie; Hij gebruikt ons om de wereld te veranderen’.

We zijn bezig met plannen maken hoe om te gaan met het Corona virus in Kapuna Hospital en omstreken. De dorpen in de omgeving worden bezocht om uit te leggen wat Corona is en wat je moet doen als je klachten hebt. Hygiëne in het ziekenhuis is een uitdaging die we nu noodgedwongen aan gaan. We hebben ons hoofd erover gebroken: geen handalcohol, geen schone handdoeken of papier. Gelukkig vonden we nog een verborgen schat in een paar dozen in een groot rommelhok: een heleboel mondmaskers. Eloi ima zeggen ze dan hier(God is goed).

Noor laat een nieuw kunstje zien: ze gaat zelf staan.

Groet,
Noor, Daniëlle en Jasper

kapuna-in-ontwikkeling

1 Comment

  1. Robert
    24 juli 2020
    Beantwoorden

    Ik heb net al jullie berichten gelezen, overal is een reactie op zijn plaats, maar bij deze dag plaats ik hem. Geweldig dat jullie gebleven zijn, je legt je vertrouwen in de handen van God, en gaat verder met waar jullie voor gekomen zijn. Geweldig! Heel veel sterkte, gezondheid en liefde.
    Een achterneef.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »