• gallery

Rolstoelen en naaimachines

Het hoogtepunt van onze Covid-19 golf is voorbij. De schade lijkt beperkt gebleven, hoewel we nooit precies weten wat in de dorpen gebeurt. Al met al wordt het rustig in Kapuna. Dat heeft mede te maken met de opkomende feestdagen. Al vroeg in december reizen mensen terug naar hun geboortedorp en beginnen de feestvoorbereidingen. Zoals Jozef en Maria.

De rustige periode in het ziekenhuis biedt ruimte voor bijzaken. Met baco en steeksleutel frankenstein ik oude rolstoelen en rollator om tot gloednieuwe. Wat te doen met de kapotte onderdelen: verbranden of begraven, bewaren of weggooien? Om discussie met de bewaargoeroes te omzeilen, dump ik zo nu en dan onderdelen in onze eigen achtertuin. Met oud en nieuw de fik erin.

Gijs en Noor hebben het schooljaar van pre-school afgesloten. Tijdens de diploma ceremonie hebben ze een dansje gedaan. Zelfs Gijs kreeg een diploma! Terwijl hij sliep. We waren nog nooit zo trots geweest.

Oliebollen voor het naaiproject
Ook de vrouwen van het naaiproject hebben de introductiecursus afgesloten. Ze hebben een jurk leren naaien en kennis gemaakt met het vak ondernemen. Zes dames zijn uitgenodigd om in januari te starten met de naaischool. Ze krijgen nieuwe patronen aangeleerd, meer hulp bij het ondernemen en, last but not least, salaris! De vrouwen zijn razend enthousiast, en dat werkt aanstekelijk. Met financiering uit Nederland hebben we nog meer naaimachines kunnen bestellen.
Wil jij de vrouwen helpen bij de kickstart van hun business? Koop een lekkere oliebol, dan hebben ze volgend jaar een naaischool. Bestellen kan tot 27 december. Geef je bestelling door via oliebollenpng@gmail.com.
1 zak met 10 oliebollen voor 10 euro, 1 zak met 4 appelbeignets is 6 euro. Op 30 december kan je tussen 19:00-21:30 je bestelling ophalen in Waddinxveen (Brugweg 9), Rotterdam (Schepenstraat 69) of laten thuis bezorgen voor 2 euro (alleen in Waddinxveen).

Een warme groet uit de jungle,
De Dijkemaatjes

kapuna-in-ontwikkeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »